Netwerkpartners

IVA Onderwijs werkt nauw samen met onderstaande partners.

Sanne Smeenk is eigenaar van onderzoeksbureau S2 (S-kwadraat) en is associate onderzoeker van IVA Onderwijs. Sanne heeft bedrijfswetenschappen gestudeerd aan de Faculteit Managementwetenschappen van de Radboud Universiteit Nijmegen. Na haar cum laude afstuderen in 2002 begon zij een grootschalig kwantitatief onderzoek naar de effecten van HRM op organisatiebetrokkenheid en de kwaliteit van medewerkersprestaties in Europese universiteiten. In 2007 is zij op dit onderzoek gepromoveerd. Bij IVA Onderwijs werkt zij aan diverse projecten op het gebied van werkbeleving en klanttevredenheid. Haar specialisme ligt op het gebied van kwantitatieve methoden en technieken van onderzoek, en het werken met en bewerken van grote databestanden. Sanne begeleidt master studenten managementwetenschappen van de Open Universiteit bij het schrijven van hun afstudeerscriptie.

Voor meer info: www.skwadraat.nl


Dr. Henk Vinken is cultuursocioloog. Hij werkt sinds het begin van zijn loopbaan op het snijvlak van wetenschap, beleid en praktijk. Hij promoveerde in 1997 op een onderzoek naar politieke waardenoriëntaties en jeugdculturen. Hij heeft een groot aantal onderzoeksprojecten gedaan op het gebied van (beeldende)kunst en cultuur, onderwijs en arbeidsmarkt, participatie en vrijwilligerswerk. Hij werkte bij diverse instituten en universiteiten in Nederland, Japan, Duitsland en de VS en is (co-)auteur van meer dan 250 publicaties. Sinds 2005 werkt hij vanuit Pyrrhula Research Consultants B.V

Voor meer info: www.henkvinken.nl


DataIM is dé specialist in online onderzoek. DataIM verzamelt, bewerkt en visualiseert meningen en feiten. Geen vragenlijst is te ingewikkeld, geen doelgroep onvindbaar. DataIM helpt u de optimale respons voor uw onderzoek te behalen. Bij dit alles staan betrouwbaarheid, bekwaamheid en het verleggen van grenzen centraal. DataIM wil met haar activiteiten inspelen op de continu groeiende ontwikkelingen van de technologische markt door het produceren van innovatieve tools die eenvoud waarborgen voor zowel opdrachtgever als respondent. DataIM wil koploper zijn en blijven in het beheren en programmeren van enquệtes waarbij vernieuwing in de processen van online onderzoek centraal staat. DataIM wil de best mogelijke partij zijn voor innovatieve en veilige datacollectie en presentatie en realiseert dit door voor haar medewerkers een inspirerende omgeving te creëren waarin ze zichzelf kunnen blijven ontwikkelen en enthousiasmeren. De speerpunten die DataIM hanteert zijn vertrouwen (door ervaring), persoonlijk contact (door vaste contactpersonen) en kwaliteit (door haar ISO certificaten).

Voor meer info: www.dataim.nl


CentERdata is een hoogwaardig non-profit onderzoeksinstituut, gevestigd op de campus van Tilburg University (TiU). Sinds 1997 ondersteunt en draagt CentERdata bij aan wetenschappelijk, maatschappelijk en beleidsrelevant onderzoek voor met name de academische gemeenschap en de overheid. Het beantwoorden van onderzoeksvragen op het gebied van mens en maatschappij door het verzamelen, bestuderen en dissemineren van betrouwbare data staat centraal. Daarnaast ontwikkelt CentERdata econometrische modellen voor het maken van prognoses. 

Bent u sociaalwetenschappelijk onderzoeker en op zoek naar informatie over huishoudens of naar de mening van personen? Of bent u beleidsmaker en staat u voor een ingrijpende beslissing, maar u mist cruciale informatie? Voor actuele opiniemetingen en complexe beleidsvraagstukken kunt u bij CentERdata terecht; zowel voor kwantitatief als voor kwalitatief onderzoek.

CentERdata heeft ruime ervaring met het ontwikkelen van software tools ter ondersteuning van (panel)onderzoek. Dat loopt uiteen van software tools voor de coördinatie van het vertaalproces bij meertalige (internationale) vragenlijsten en grootschalig veldwerk tot het beheren van online panels en het dissemineren van data en metadata.

Voor meer info: www.centerdata.nl